Protecțiadatelor

B(P)ig Brother: O provocare pentru fiecare român, european sau pirat!

Decriptarile de date efectuare de Nokia afecteaza confidentialitatea utilizatorilor

15 ianuarie 2013 - Uncategorized - admin - No Comments

S-a aflat ca Nokia a recunsocut ca decripteaza informatiile criptate . Ei spun ca motivul este de a accelera procesul de incarcare a paginiilor web de pe telefonul mobil. Problema este insa faptul ca utilizatorii simt ca navigheaza pe internet cu siguranta ca informatia lor este inacesibila, cand defapt acest lucru este gresit iar informatia lor se poate accesa foarte usor!

Acest lucru arata ca avem nevoie de un fel de cerinte sub forma de documente si de rapoarte despre intreprinzatori si agentii guvernamentale care se ocupa cu datele private ale cetatenilor. Bineinteles ca nu este in regula ca companiile sa afirme ca noi ca indivizi trebuie sa avem control asupra ceea ce facem fara sa putem fi insa responsabili de acest lucru.

Noi la noisieu.ro facem un apel public catre toti cetatenii sa le scrie reprezentantilor lor din Parlamentul European  si sa le ceară sa repare acest lucru. In primul rand avem nevoie de suficiente sancțiuni iar pe cealalta parte avem nevoie de documente si se pare ca si de raportarea continua către autoritati in aceasta privinta. Strigator la cer!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.