Protecțiadatelor

B(P)ig Brother: O provocare pentru fiecare român, european sau pirat!

„Cazul Nokia va ilustra nevoia pentru legi de protectie a datelor”

15 ianuarie 2013 - Uncategorized - admin - No Comments

Piratul Andres  a scris despre proiectul de criptare a companiei Nokia atat din punct de vedere al securitatii dar si al legalitatii contractuale.

 Securitatea in https se bazeaza pe principiul ca traficul e criptat de la punctul A la punctul B. Companiile si organizatiile guvernamentale investesc milioane ca sa se asigure ca paragrafele (A) si (B) sunt atat de sigure pe cat e nevoie ca sa fie trimise mesajele.

Acum ca Nokia a introdus si punctul C  „toate acestea se prabusesc la pamant din cauza subparagrafului (C)” spune piratul Anders. Mai mult, acesta explica ca „ conditii nerezonabile pot sa deturneze o intelegere contractuala. Termeni si conditiile trebuie sa fie rezonabile. ”

Asta inseamna ca Nokia nu va putea evita daunele din acest caz prin simplul argument ca utilizatorii au semnat un contract.

Acest lucru se aseamana investigatiilor Comisiei Industriei asupra Protejarii legislatiei in UE, care mentioneaza faptul ca industria nu e capabila de a-si impune propriile regulamente asa că avem nevoia de a  lua deciziile impreuna ca o comunitate . Va rugam ajutati-ne!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.